Openingstijden

 

 

Wij zijn tijdelijk gesloten.

 

Volgend seizoen weer van harte welkom.

medio april - juni 2025 

 

 

 

 

 

 

 

Adres

De Tuinplanten Markt Ens

Adres:  Enserweg 4
   8307 PL  ENS
   
Gsm: 06 - 53 74 00 12
Bgg: 06 - 51 35 19 05
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De hele zomer genieten van deze bijzondere Hortensia'sMagical Coral Blue

Hortensia’s zijn zeer geliefde, dankbare en bloemrijke planten voor in uw tuin, pot of border. Ze zijn makkelijk in onderhoud, kunnen prima op een schaduwrijke plek staan en bloeien de gehele zomer door. De Latijnse benaming voor grootbladige, bolvormige boeren Hortensia is Hydrangea Macrophylla. Ze zijn makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en soorten. Wij willen u graag voorstellen aan een aantal hele bijzondere Hortensia soorten, die uiteraard ook verkrijgbaar zijn bij De Tuinplanten Markt Ens.
Hydrangea Macrophylla Black Diamonds

Black Diamonds zijn uitzonderlijk mooie Hortensia’s met opvallende nerven in een donkerkleurig blad en bijzondere bloemen: de Dark Angel en Dark Angel Purple hebben heldere rode of paarse bloemschermen terwijl de Red Angel, Red Angel Purple, Baroque Angel en Baroque Angel Blue heldere bolvormige bloemen hebben in de kleuren rood, paars, roze of blauw. De Black Diamonds zijn langzaam groeiende planten waardoor er een mooie, natuurlijke balans ontstaat tussen de opbouw van de plant en de hoeveelheid bloemen.  Meer informatie over de Black Diamonds vindt u op: www.blackdiamonds.eu
Hydrangea Macrophylla Magical Four Seasons
Nog een prachtige Hortensia: De Magical Four Seasons. De naam zegt het al, van deze hortensia geniet u het hele jaar lang! Het bijzondere aan de Magical Four Seasons is dat de bloem gedurende de hele bloeitijd, van mei tot november, van kleur verandert. Zelfs in het najaar kunt u nog genieten van de schitterende herfsttinten. De Magical hortensia houdt van een schaduwrijke, matig warme plek dus ideaal voor het opvullen van de donkere hoeken in uw tuin. Meer informatie over de Magical Four Seasons vindt u op: www.magicalfourseasons.com

Hydrangea Macrophylla “Endless Summer” – The Bride
De Endless Summer Collection is een mooie, sterke hortensia die de gehele zomer lang bloeit, op het oude èn nieuw hout. Ongeacht of je de plant gesnoeid hebt, je bent de hele zomer door gegarandeerd van een mooie, volle bloei. Meer informatie over de Enlesss Summer Collection vindt u op: www.endless-summer.nl.

Naast bovenstaande bijzondere Hortensia soorten hebben we, onder andere, ook Oregon Pride (dark steel), Superbowl Bleu, Classic Line Schneeball en uiteraard de welbekende Pink Annabelle. Komt u gerust eens langs om ze bij ons te bewonderen. 
TIPS over de verzorging van hortensia's vindt u hier!