Openingstijden

 

 

Wij zijn tijdelijk gesloten.

 

Volgend seizoen weer van harte welkom.

medio april - juni 2025 

 

 

 

 

 

 

 

Adres

De Tuinplanten Markt Ens

Adres:  Enserweg 4
   8307 PL  ENS
   
Gsm: 06 - 53 74 00 12
Bgg: 06 - 51 35 19 05
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hortensia's, wat een mooie en dankbare planten, bijna iedereen met een tuin, terras of balkon heeft er wel één of meerdere staan. En het fijne is: ze zijn ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Met de volgende verzorgingstips kunt gegarandeerd de hele zomer genieten van prachtig, bloeiende hortensia's in uw tuin.
Planten:
Plant nieuwe hortensia's bij voorkeur in het vroege voorjaar of aan het eind van de zomerU kunt ze gerust op een schaduwrijke plaats in de tuin zetten, half schaduw is het beste. Hortensia's doen het goed in wat zuurdere, vochtige (niet natte) grond. U kunt daarvoor eventueel speciale hortensiagrond gebruiken. Wilt u blauwe bloemen? Voeg dan ijzersulfaat toe aan de grond en voor roze bloemen kunt u kalk toevoegen.
Leest u voor gebruik van kalk of ijzersulfaat wel goed de aanwijzingen op de verpakking zodat u niet te veel gebruikt. 
Vocht en voeding:
Hortensia's houden van vochtige grond, maar over het algemeen hoeft u hortensia's alleen extra water te geven wanneer het voor langere tijd droog en zonnig weer is, tenzij ze in een pot staan of wanneer u ze net verplant heeft. De eerste 3 tot 4 weken na het verplanten kunt u de hortensia het beste dagelijks water geven. Wanneer hortensia's te droog staan laten ze de bloemen hangen, u zult het dus direct zien. Om de bloei te bevorderen kunt u uw hortensia in het voorjaar wat voeding geven, bijvoorbeeld compost of hortensiavoeding.
Snoeien: 
De eerste paar jaren is het niet nodig de plant te snoeien, pas na een jaar of 2 á 3 kunt u in maart of april de verwelkte bloemen van vorig jaar wegknippen. Snoei direct boven de bovenste gezonde, nieuwe knoppen aan de tak. Bij oudere struiken kunt u ook de oudste takken net boven de grond wegknippen. Probeer op deze manier alleen 1, 2 en 3-jarige takken over te houden. Hortensia's bloeien niet op het nieuwe hout, met uitzondering van een aantal soorten, snoei dus niet te veel weg om ook de komende zomer een goede bloei te behouden.
Lees hier welke assortiment hortensia's wij aanbieden.

Lees hier meer over een aantal bijzonder mooi en lang bloeiende Hortensia's uit ons assortiment.