Openingstijden

 

 

Wij zijn tijdelijk gesloten.

 

Volgend seizoen weer van harte welkom.

medio april - juni 2025 

 

 

 

 

 

 

 

Adres

De Tuinplanten Markt Ens

Adres:  Enserweg 4
   8307 PL  ENS
   
Gsm: 06 - 53 74 00 12
Bgg: 06 - 51 35 19 05
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schaduwliefhebber: Het Vlijtige Liesje

Het Vlijtige Liesje, ook wel Impatiens Nieuw Guinea genoemd, is een prachtige zomerbloeier die graag in gematigd zonlicht staat. Een mooie, enthousiast bloeiende plant om donkere plekken mee op te vrolijken. Het is een kruidachtig plantje dat 20 tot 60 cm hoog kan worden, met fijn getande, langwerpige, donkergroene bladeren die in kransen aan de plant groeien. Het Vlijtige Liesje bloeit van mei tot eind augustus, maar kan eventueel nog veel langer doorbloeien. Verwijder daarvoor regelmatig de uitgebloeide bloemetjes, met steeltje en al, door aan het steeltje te draaien. De bloemen van de Impatiens Nieuw Guinea kunnen diverse tinten rood, oranje, roze of wit zijn. De plant groeit vrij snel dus zet ze niet te dicht op elkaar. Zet je ze in een hangpot of bak dan gaan ze ook hangen, waardoor de pot of bak al snel niet meer te zien zal zijn. Ook leuk voor aan het balkon of de schutting dus! 

Optimaal genieten van uw Vlijtige Liesjes:

Met de volgende verzorgingstips geniet je zo lang mogelijk van het Vlijtige Liesje: 
-Zet ze op een plek in de schaduw of halfschaduw. De Nieuw Guinea mag in de zon maar doet het beter op een schaduwrijke plek.
-Plant ze in goed vocht doorlatende grond 
-Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, op hete zomerdagen extra water geven dus
-Verwijder uitgebloeide bloemetjes direct na de bloei, zodat de plant nieuwe bloemknoppen kan vormen. 
-Om te vermeerderen kan je een takje afbreken en in water doen, er komen dan binnen 3 dagen wortels aan. Ook kan je de zaden bewaren om ze het volgende jaar in de grond te stoppen. Een uitgebloeide bloem vormt een koker met zaad dat makkelijk openspringt, zorg dus dat je er niet per ongeluk tegenaan stoot voor je het zaad hebt kunnen oogsten. 

Er zijn nog veel meer planten die een schaduwrijke plek in de tuin helemaal op kunnen fleuren, lees daarvoor ook het artikel: Fleur en kleur - ook in de schaduw